Indiespel
Ny spelutbildning i Norrbotten
Sunderby folkhögskola och Changemaker Education drar igång en unik utbildning i spelutveckling i samverkan med Boden Business Park i Norrbotten.

Om du är intresserad av dataspelsutveckling har du länge varit hänvisad till spetsundervisning i landets södra delar. Men nu vrids kartan om rejält. I höst kommer de 35 första deltagarna till Boden Business Park för den tvååriga yrkesutbildningen "Indiespelutvecklare".

Utbildningen är ett samverkansprojekt mellan Bodens Utveckling, Changemaker Education AB och Sunderby Folkhögskola där de sistnämnda blir huvudman. Changemaker Education, som bland annat står bakom framgångssagan Futuregames i Stockholm, kommer att bemanna och driva utbildningen med lärare och föreläsare.

- Det känns fantastiskt, att bidra till, och att finnas med, i dessa spännande och utvecklande sammanhang. Vi är helt övertygade om att vår yrkesförberedande utbildning, som är den första i sitt slag i landet, kommer att attrahera och underlätta för spelstudios att etablera sig och växa i regionen, säger Lars Lundqvist, studierektor vid Sunderby folkhögskola.

Hela processen har gått väldigt snabbt, precis som branschen. Deltagarna ska vara på plats redan till hösten och behovet av bostäder är också en del i lösningen av ekvationen.

- Vi jobbar med att lösa boendefrågan och det kommer att finnas boendemöjligheter i anslutning till utbildningen. På sikt är målet att kunna erbjuda olika typer av boenden och övernattningsmöjligheter, som studentrum, lägenhetshotell och hotellrum, säger Erik Svensson, vd Bodens Utveckling AB.

För mer information och ansökan, se här.

 

Dataspelsbranschen är en samarbetsorganisation för Spelplan-ASGD och ANGI. Swedish Games Industry is a joint organisation of ANGI and Spelplan-ASGD.